Διακόπτει τη συνεργασία με το 1/4 του προσωπικού της η Blueground

Διακόπτει τη συνεργασία με το 1/4 του προσωπικού της η Blueground
Όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου στο LinkedIn.

Σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της σύμβασης με 130 άτομα από το προσωπικό της προχωρά η εταιρεία Blueground, μετά την κρίση που έχει σαρώσει τον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με ανάρτηση του CEO της εταιρείας Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου, η εταιρεία «λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι του τουρισμού, του real estate και άλλοι, αναγκάζεται να διακόψει τις εργασιακές της σχέσεις με το ¼ σχεδόν του προσωπικού της, είτε μέσω αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους,είτε μέσω απόλυσής τους».

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, οι σκέψεις μας είναι πρωτίστως με όσους πάσχουν φυσικά ή οικονομικά σε όλο τον κόσμο. Υπό άλλες συνθήκες η εταιρεία δεν θα έπαιρνε τέτοια απόφαση, ωστόσο σήμερα είναι αναγκασμένη να προβεί σε τέτοιου είδους μέτρα.

Η κρίση αυτή έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Τα ταξίδια, η φιλοξενία και το real estate είναι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο. Η Blueground προέβη σε άμεσα μέτρα: έχει παγώσει τις αναπτυξιακές της κινήσεις και τις προσλήψεις που σκόπευε να κάνει βραχυπρόθεσμα, (σ.σ. είχε δρομολογήσει προσλήψεις τόσο για την αγορά της Αμερικής όσο και για της Ελλάδας) ενώ προχωρά και σε μείωση του λειτουργικού της κόστους.
Δυστυχώς, σήμερα, πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας με πάνω από 130 συναδέλφους, το ένα τέταρτο της ομάδας μας, οι οποίοι είτε εγκαταλείπουν οριστικά την εταιρεία είτε αναστέλλονται προσωρινά οι συμβάσεις τους.

Πρόκειται για λαμπρούς εργαζόμενους που, σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα μαχόμασταν για να τους κρατήσουμε κοντά μας» αναφέρει ο CEO της εταιρείας στο μήνυμα του.

Η Blueground, ιδρύθηκε το 2013 και αποτέλεσε ίσως τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη startup που ξεκίνησε με έδρα της την Ελλάδα.

Πλέον έχει παρουσία σε εννέα πόλεις, σε τρεις ηπείρους (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες). Ειδικά, το 2019 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία καθώς ολοκλήρωσε δύο γύρους χρηματοδότησης, τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και έφτασε το ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Παράλληλα, διπλασίασε την ομάδα της, φτάνοντας τους 400 εργαζόμενους παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, απασχολούσε περίπου 200 εργαζόμενους και στα προ της κρίσης σχέδιά της ήταν να προσλάβει ακόμα 150 άτομα μέχρι το τέλος του 2020.