Διακόσιες χώρες είπαν «ναι» στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Διακόσιες χώρες είπαν «ναι» στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
epa07231140 Executive Secretary of UN Climate Change Patricia Espinosa (L) and Secretary General of the United Nations (UN) Antonio Guterres (R) during the COP24 summit in Katowice, Poland, 14 December 2018. The COP (Conference of the Parties) summit is the highest body of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCC). Expected at the meeting are close to 30,000 delegates from all over the world, including government leaders and ministers responsible for environmental policy. EPA/Andrzej Grygiel POLAND OUT

Στόχος να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα σταματήσουν την πολύ μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

 

Οι εκπρόσωποι 200 χωρών που συνήλθαν στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP24) στο Κατοβίτσε της Πολωνίας υιοθέτησαν τους κανόνες εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κατά την διάσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 24 ωρών, οι χώρες δεν ανέλαβαν ωστόσο νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παρά το γεγονός ότι οι αναληφθείσες δεσμεύσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς απέναντι στην απορρύθμιση του κλίματος.

Έπειτα από συνομιλίες δύο εβδομάδων και εργασία δύο ετών, οι χώρες ξεπέρασαν τις πολιτικές διαφορές τους και συμφώνησαν σε ένα λεπτομερέστερο πλαίσιο για την υλοποίηση της συμφωνίας του Παρισιού που έχει ως στόχο τον περιορισμό της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά «αρκετά λιγότερο» από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.