Διάκριση Ελλήνων φοιτητών στο 3ο CEO Challenge της P&G στο Βουκουρέστι

Διάκριση Ελλήνων φοιτητών στο 3ο CEO Challenge της P&G στο Βουκουρέστι

Φοιτητές από την Ελλάδα συνεργάστηκαν με φοιτητές από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να κάνουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους πράξη.

Με ελληνική συμμετοχή στη νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον πανευρωπαϊκό τελικό της Ρώμης τον Απρίλιο, ολοκληρώθηκε το 3ο CEO Challenge της P&G στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 32 νέες και νέοι φοιτητές, 20-23 ετών, από 9 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συνεργάστηκαν για να αντιμετωπίσουν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις αναλαμβάνοντας τον ρόλο των CEO Executive Officers.

Η διαδικασία έγινε υπό την καθοδήγηση στελεχών της P&G τα οποία και αξιολόγησαν τους διαγωνιζόμενους, δίνοντας την πρώτη θέση στην ομάδα που αποτελείται από φοιτητές από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

Το CEO Challenge φέρνει κοντά νέες και νέους φοιτητές από όλη την Ευρώπη ενθαρρύνοντας την ευρηματικότητα, την επιχειρηματικότητα και τη συνεργασία. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πώς είναι να ένα δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποκτήσουν εφόδια και γνώσεις, χάρη στην βοήθεια των στελεχών της P&G που μοιράζονται μαζί τους τις εμπειρίες τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το case study του εφετινού CEO Challenge είχε ως στόχο οι φοιτητές να αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη εμπορική και επικοινωνιακή στρατηγική για το πρoϊόν Head & Shoulders. Συνολικά 11 Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες συμμετείχαν στο CEO Challenge, από πανεπιστήμια όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Universite de Paris.

Κατά τη διάρκεια του CEO Challenge, οι φοιτητές από την Ελλάδα συνεργάστηκαν με φοιτητές από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, για να κάνουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους πράξη και να προτείνουν λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις.