Διάκριση για την Energean για την καλύτερη ενεργειακή στρατηγική στην Ευρώπη

Διάκριση για την Energean για την καλύτερη ενεργειακή στρατηγική στην Ευρώπη
Η Energean έχει θέσει ως στόχο την εκπομπή μηδενικών συνολικά ρύπων έως το 2050 και συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την επιχειρησιακή της αριστεία καθώς και με την ισχυρή εταιρική της πολιτική σε κοινωνικό επίπεδο.

Το βραβείο για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη για το 2020 (Best ESG Energy Growth StrategyEurope 2020) απονεμήθηκε στην Energean, από τον οργανισμό Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης CFI.co (CapitalFinance International).

Οι κριτές του CFI.co επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι ως υποστηρικτής του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), η Energean έχει θέσει ως στόχο την εκπομπή μηδενικών συνολικά ρύπων έως το 2050 και συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την επιχειρησιακή της αριστεία καθώς και με την ισχυρή εταιρική της πολιτική σε κοινωνικό επίπεδο. Τονίζουν ακόμη πως η Energean έχει συνδέσει μέρος των αμοιβών της διοίκησής της με τις επιδόσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, έχει δεσμευθεί για διαφανή γνωστοποίηση της πορείας των εκπομπών ρύπων και συνεργάζεται με αρμόδιους οργανισμούς για την επιτάχυνση της μετάβασης σε έναν κόσμο με λιγότερους ρύπους.

Ο CFI.co είναι ένας οργανισμός έντυπων και ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο και έμφαση στους τομείς των επιχειρήσεων, των χρηματοδοτήσεων και της οικονομίας.