Διάκριση για το κρητικό νερό Zaro’s ως το δεύτερο καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο

Μία ακόμη διεθνής διάκριση για το φυσικό μεταλλικό νερό.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Zaro’s που προέρχεται από πηγές στους πρόποδες του Ψηλορείτη κατέλαβε τη δεύτερη θέση των Taste Awards του “Fine Waters” που θεωρούνται τα «Μισελέν του νερού». Στις άλλες δύο κορυφαίες θέσεις βρίσκονται τα νερά Puyehue από την Χιλή και Cabreiroa από την Ισπανία.

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης του  ZARO’S ως το «Καλύτερο Εμφιαλωμένο Νερό του Κόσμου» στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting για το 2017 και την κορυφαία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi» που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών.

Η Fine Waters είναι ο κορυφαίος διεθνής οργανισμός που αξιολογεί και αναδεικνύει κάθε χρόνο εμφιαλωμένα νερά απ’ όλον τον κόσμο, τα οποία διακρίνονται για τη γεύση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Στόχος του οργανισμού είναι και η εκπαίδευση καταναλωτών και εστιατορίων για την επιλογή των καλύτερων και πιο υγιεινών εμφιαλωμένων νερών. Η αξιολόγηση χιλιάδων ετικετών νερών απ’ όλον τον κόσμο, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από έμπειρους ειδικούς, γευσιγνώστες και σομελιέ νερού.