Διάγγελμα πόλωσης από τον Αλέξη Τσίπρα

Διάγγελμα πόλωσης από τον Αλέξη Τσίπρα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό από το νησί της Ιθάκης, την πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια, Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, «φωτογράφισε» Παπαδήμο και Στουρνάρα, έκανε λόγο για «σύγχρονους μνηστήρες».

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι συζητούν τις τελευταίες ημέρες: η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και θα είναι πολύ έντονη.

Ο Αλέξης Τσίπρας…που επιδίωξε να εμφανιστεί ως «Οδυσσέας» που οδήγησε τη χώρα στην Ιθάκη της, κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους με αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, που «οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια».

Παρέλειψε να κάνει κάποια αυτοκριτική για τη θητεία της δικής του κυβέρνησης, που οδήγησε σε ένα τρίτο Μνημόνιο τη χώρα.

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για «υποψήφιους μνηστήρες», που επιθυμούν να πέσει η Ελλάδα στα βράχια.

«Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια. Όσοι έφτιαξαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους, την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων. Αυτοί που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις off shore τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου. Και που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους. Τώρα που φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει» ανέφερε.

Παραλλήλως επιτέθηκε στον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς να τους κατονομάσει, μιλώντας για «Τραπεζίτες που έγιναν Πρωθυπουργοί» και «υπουργούς που έγιναν Τραπεζίτες», προκειμένου να περιγράψει, τον “ευτελισμό” που υπέστη η Δημοκρατία στα χρόνια των μνημονίων.

Μνημόνευσε και τον Β. Σόιμπλε, ομοίως χωρίς να τον κατονομάσει, «φωτογραφίζοντάς» τον ως αυτόν που είχε σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Αντιθέτως, είπε ότι δεν θα ξεχάσει τους Ευρωπαίους που τα απέτρεψαν.

Δείτε όλο το διάγγελμα ΕΔΩ