Διάψευση από το Κρεμλίνο: Η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ να τυπώσουμε δραχμές

Διάψευση από το Κρεμλίνο: Η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ να τυπώσουμε δραχμές
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (Α) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου . Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η Μόσχα διαψεύδει την είδηση ότι ο Πούτιν εκμυστηρεύτηκε στον Ολάντ το αίτημα Τσίπρα.

Το Κρεμλίνο διέψευσε τις αναφορές περί ελληνικού αιτήματος προς τη Ρωσία για «τύπωμα δραχμών», οι οποίες περιέχονται σε βιβλίο Γάλλων δημοσιογράφων της εφημερίδας Le Monde με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά» και περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο Sputnik που επικαλείται η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε ότι ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στην Ρωσία με αίτημα την παροχή στην Ελλάδα «οικονομικής βοήθειας», για να εκτυπώσει το δικό της νόμισμα.

Όπως δήλωσε, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα, ότι η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια.

Το επίμαχο βιβλίο αναφέρει εξομολογήσεις του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ρωτήσει τον ίδιο εάν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: Διαψεύδει και ο Βαρουφάκης τα περί δραχμής του Ολάντ