Διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια ότι η κυβέρνηση εξετάζει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού

Διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια ότι η κυβέρνηση εξετάζει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού
Νεαρές κοπέλες, φορώντας μάσκες, περπατούν έξω από την πύλη του νοσοκομείου Αττικόν, στο Χαϊδάρι, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στα σενάρια που μελετώνται είναι και να επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων και σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.

Τελευταία Ενημέρωση: 14:01

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής – λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Νωρίτερα όπως ανέφεραν τα parapolitika.gr, το θέμα έχει συζητηθεί σε συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, ενώ κυκλοφορούσε σε δημοσιεύματα ως φήμη το Σαββατοκύριακο.

H κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα όπως η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη αλλά και ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ