Διαψεύδει τα περί ελέγχου κίνησης κεφαλαίων το Μαξίμου

Διαψεύδει τα περί ελέγχου κίνησης κεφαλαίων το Μαξίμου

Διέψευσε η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωζώνη πρόετεινε επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Στην διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής Süddeutsche Zeitung προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου. Η εφημερίδα έκανε λόγο για θέσπιση ειδικού νόμου που θα περιορίζει την κίνηση κεφαλαίων θα απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα σε περίπτωση πλήρους αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, το ρεπορτάζ επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τους ηγέτες της Ευρωζώνης προκειμένου να προχωρήσει σε μία τέτοια απόφαση.

Παράλληλα, το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung σημείωνε πως εάν δεν υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Πέμπτης, θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής την Παρασκευή, όπου και θα αναζητηθεί πολιτική λύση. Και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.

Σε περίπτωση άρνησης της Ελλάδας να ακολουθήσει το αίτημα των εταίρων, η χώρα θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης.