Διαψεύδει τις αποκαλύψεις των Paradise Papers ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι αποκαλύπτουν έγγραφα για τις οικονομικές σχέσεις του συνεργάτη του Τραμπ με τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει τίποτα ανάρμοστο στις επενδύσεις» του σε ναυτιλιακή εταιρία που έχει σημαντικούς δεσμούς με το στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ισχυρίζεται σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος, μετά τη δημοσιοποίηση των Paradise Papers και τα στοιχεία για την παγκόσμια φοροαποφυγή που έφεραν στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν από υπεράκτια δικηγορική εταιρία με έδρα το νησί των Βερμούδων, ο Ρος φέρεται να κατέχει μέσω υπεράκτιων εταιριών ποσοστό 31% στην Navigator Holdings, η οποία, σύμφωνα με τους New York Times, κερδίζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μεταφέροντας αέριο για τη ρωσική εταιρία πετροχημικών Sibur.

Η αποκάλυψη αυτή ενδέχεται να προσθέσει τον Αμερικανό υπουργό στη λίστα των συνεργατών του Τραμπ που ερευνώνται για τις σχέσεις τους με τη Ρωσία, αφού ο Ρος φέρεται να μην είχε αποκαλύψει ως όφειλε στο αμερικανικό Κονγκρέσο αυτές τις οικονομικές του δραστηριότητες, κατηγορία την οποία ωστόσο ο ίδιος αρνείται.

«Το γεγονός ότι η Sibur τυγχάνει να είναι ρωσική εταιρία δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτό», δήλωσε ο Ρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό BBC.