Διάσημοι κάνουν δωρεές εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Διάσημοι κάνουν δωρεές εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
epa06009455 A handout photo made available by the UEFA shows Christiano Ronaldo of Real Madrid addressing to media after the UEFA Champions League final between Juventus FC and Real Madrid at the National Stadium of Wales in Cardiff, Britain, 03 June 2017. EPA/UEFA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ολοένα και περισσότεροι διάσημοι άνθρωποι κάνουν δωρεές πολλών εκατομμυρίων.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαθέτει μέρος της περιουσίας του στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ωστόσο και άλλες διασημότητες δείχνουν μεγαλείο ψυχής.

Ένας άνθρωπος, μία λέξη! Ο 35χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται – όπως πολλοί άλλοι αυτήν τη στιγμή – σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Εντούτοις, δεν κάθεται άπραγος όλο αυτό το διάστημα : έχει μετατρέψει τα ξενοδοχεία του σε κλινικές! Δύο ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, των οποίων είναι ιδιοκτήτης, στη Μαδέρα και στη Λισαβόνα, έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελέσουν προσωρινά ιατρεία έκτακτης ανάγκης για να μπορούν να εξετάζονται και να υποβάλλονται δωρεάν σε θεραπεία οι πάσχοντες από κορωνοϊό. Τα έξοδα για την αναδιαμόρφωση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό τα καλύπτει ό ίδιος ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από την τσέπη του. Του αξίζει σεβασμός!

Και άλλοι όμως αστέρες του αθλητισμού χρησιμοποιούν την περιουσία τους για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους: Ο 32χρονος παίκτης του NBA Στέφεν Κάρι και η ομάδα του, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δώρισαν ένα εκατομμύριο δολάρια. Σκοπός της δωρεάς είναι  να ενισχυθούν οικονομικά οι υπάλληλοι του σταδίου τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μείωση του εισοδήματός τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Εκτός από τους ζωντανούς θρύλους του αθλητισμού και άλλες διασημότητες δωρίζουν μεγάλα ποσά : ο 26χρονος Καναδός τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός Τζάστιν Μπίμπερ έκανε μια δωρεά αγνώστου ύψους στα μέσα Φεβρουαρίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ ο Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς, 43 ετών, και η επίσης ηθοποιός σύζυγός του Μπλέικ Λάιβλι, ηλικίας 32 ετών, έδωσαν έκαστος μισό εκατομμύριο δολάρια για τα ιδρύματα «Feeding America» και «Food Banks Canada».

Πηγή: OK-Magazin.de