Διάβημα Αθήνας στον Στόλτενμπεργκ για τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία

Διάβημα Αθήνας στον Στόλτενμπεργκ για τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία
Αποψη του Υπουργείου Εξωτερικών Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος τόνισε ότι «η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντά η Αθήνα στην ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, στην οποία εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την Τουρκία για την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία είναι αφιερωμένη στην ημέρα που γιορτάζεται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: 

«Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται ότι το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων με ανάρτησή του στο twitter ευχήθηκε «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» στην Τουρκία, τονίζοντας: «Σήμερα είναι η 100η επέτειος από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».