Διάβημα της Ελλάδας και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το Αντόνοφ

Διάβημα της Ελλάδας και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το Αντόνοφ
Τα συντρίμμια του Ουκρανικού αεροσκάφους τύπου Antonov, που πραγματοποιούσε πτήση cargo με 8μελές πλήρωμα και κατέπεσε τη νύχτα στην περιοχή του Παλαιοχωρίου - Αντιφιλίππων στην Καβάλα, Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. .Ομάδες πυροτεχνουργών του στρατού θα επιχειρήσουν σήμερα στην τοποθεσία όπου κατέπεσε χθες Σάββατο το βράδυ αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου Antonov An-12, το οποίο ενδέχεται να μετέφερε πυρομαχικά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου, κοντά στον τόπο της συντριβής, θα πρέπει να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά στα σπίτια τους ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους με τον αέρα της περιοχής, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο υψηλή είναι η τοξικότητα του φορτίου του αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την πόλη Νις της Σερβίας και είχε προορισμό την Ιορδανία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως είχε γνωστό νωρίτερα σήμερα από διπλωματικές πηγές, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι επρόκειτο να πραγματοποιήσει και εκείνος άμεσα διάβημα προς τη Σερβία.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Όπως είχε γνωστό νωρίτερα σήμερα από διπλωματικές πηγές, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι επρόκειτο να πραγματοποιήσει και εκείνος άμεσα διάβημα προς τη Σερβία αναφορικά με την ανάγκη πρότερης πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε.