Διαζύγιο δισεκατομμυρίων: Χωρίζουν οι Τζον και Τζένι Πόλσον

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο 65χρονος Τζον Πόλσον έχει περιουσία 4,8 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Τζον και η Τζένι Πόλσον χωρίζουν μετά από 20 χρόνια γάμου. Η αίτηση διαζυγίου έχει ήδη κατατεθεί στη Νέα Υόρκη, ενώ όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή, και δεν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Πρόκειται για ένα ακόμα διαζύγιο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο 65χρονος Τζον Πόλσον έχει περιουσία 4,8 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, χάρις κυρίως στην επιτυχημένη κίνησή του να ποντάρει κατά της αμερικανικής αγοράς real estate λίγο πριν την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Εχει επίσης 1,9 δισ. δολάρια στο Paulson Family Foundation.

Η 50χρονη Τζένι Πόλσον, γνώρισε τον μέχρι σήμερα σύζυγό της πολλά χρόνια πριν γίνει διάσημος για το σορτάρισμα της αγοράς subprime. Ο Τζον Πόλσον την είχε προσλάβει σαν βοηθό αφότου η Τζένι που έως τότε εργαζόταν στην καφετέρια της Bear Stearns σερβίρισε φαγητό στον ίδιο και το προσωπικό. Μόλις είχε φτάσει από τη Ρουμανία και είχε λάβει πολιτικό άσυλο.

Ο 65χρονος γκουρού των επιχειρήσεων -ο οποίος κέρδισε 20 δισ. δολάρια από σορτάρισμα στη στεγαστική αγορά πριν την κρίση του 2008- επικαλέστηκε, ως λόγο διαζυγίου, «αγεφύρωτες διαφορές».

Και οι δύο προσέλαβαν ισχυρούς δικηγόρους της Νέας Υόρκης σε μια κίνηση που μέλη του κόσμου των νομικών αποκαλούν «μάχη τιτάνων».

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς εάν το διαζύγιο θα έχει κάποια επίδραση στις επενδυτικές θέσεις που έχει ο Πόλσον σε σειρά εταιρειών ανά τον κόσμο και εάν αυτό θα οδηγήσει σε ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις θέσεων ή και μεταβιβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, με σημαντική συμμετοχή στις ελληνικές τράπεζες.