Die Welt: Η κυβέρνηση στέλνει την τρόικα σε ξενοδοχείο εκτός Αθηνών

Die Welt: Η κυβέρνηση στέλνει την τρόικα σε ξενοδοχείο εκτός Αθηνών

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η παρουσία τεχνοκρατών.

Μόνο εύκολες δεν θα είναι οι επαφές με τους επικεφαλής της τρόικα, καθώς τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο.  Μετά την εμπλοκή με το ΔΝΤ πριν καν ξεκινήσουν οι συζητήσεις, αλλά και την αναβολή της έλευσης των εκπροσώπων της Κομισιόν και της ΕΚΤ από Δευτέρα και μετά, δημοσίευμα της Die Welt περιπλέκει και άλλο την κατάσταση.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, η τρόικα επιστρέφει ως κουαρτέτο, με τους Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ράσμους Ρούφερ και τον Νίκολα Τζιαμαρόλο, τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), οι οποίοι θα συνδιαλέγονται με τον Γιώργο Χουλιαράκη, τον επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με την Die Welt δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα έχουν απευθείας επαφές με τα υπουργεία, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν έγινε η πρόταση της ελληνικής πλευράς να καταλύσου σε ξενοδοχείο εκτός Αθηνών οι εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων απάντησαν αρνητικά με το επιχείρημα ότι μία τέτοια απόσταση θα τους περιόριζε στο να έχουν μία άμεση επαφή με τα ελληνικά υπουργεία.

Μετά την έγκριση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων από τη Βουλή των Ελλήνων, ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα κι επισημαίνει ότι, η άφιξη του κουαρτέτου των θεσμών στην Αθήνα έχει στόχο να εγκρίνει το νέο τριετές πρόγραμμα έως τις 20 Αυγούστου ώστε να εκταμιευθεί η πρώτη δόση ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή της ΕΚΤ.

Διαβάστε ακόμη:

FAZ: Αμφίβολη η επιτυχία του ελληνικού πειράματος