Διευκρινίσεις για το περιβαλλοντικό τέλος στα παλιά Ι.Χ. – Τι ισχύει

Διευκρινίσεις για το περιβαλλοντικό τέλος στα παλιά Ι.Χ. – Τι ισχύει
epa07462517 Imported Outlander SUV (front) of Japanese car maker Mitsubishi at the port of Bremerhaven, northern Germany, 25 March 2019. Bremerhaven is one of the leading European ports for the automotive industry. EPA/FOCKE STRANGMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε διευκρινίσεις για το περιβαλλοντικό τέλος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα προχωρά ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, το “Περιβαλλοντικό τέλος” είναι ήδη σε ισχύ εδώ και σχεδόν 2 έτη και αφορά μόνον τα παλαιότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά.

Πριν το 2020, η φορολογία στα μεταχειρισμένα οχήματα εισαγωγής ήταν σχεδόν ενιαία, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το 2020 αντικαταστάθηκε:
α) από την κατάργηση του φόρου στα νεότερα (Euro 6, δηλαδή ως 6 ετών), πιο καθαρά αυτοκίνητα και
β) από την εφαρμογή επιβαρύνσεων στα παλαιότερα, πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα (Euro 5A και πριν).

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αύξηση των μεταχειρισμένων στο σύνολο των εισαγωγών οχημάτων, από 38,4% το 2019 σε 39,6% το 2021 και η μείωση της μέσης ηλικίας αυτών από 10,6 σε 6,6 έτη.

Η χθεσινή νομοθετική αλλαγή συνέβη αφού παρήλθαν δύο έτη και η αντιρρυπαντική τεχνολογία οχημάτων Euro 5B είναι πλέον αυτή που είναι παλαιότερη κατά 4 κλάσεις από την ισχύουσα σήμερα (Euro 6D). Όπως δηλαδή ίσχυσε το 2020, με την εφαρμογή τέλους στη Euro 5A, ως προς την τότε ισχύουσα Euro 6C.