Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ: «Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για τα αίτια του δυστυχήματος

Η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα δείχνει ότι μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, επεσήμανε ο Κ. Πετράκης. 

«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος του Σαββάτου με τρεις νεκρούς έξω από τη Θεσσαλονίκη επισήμανε  μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης αποσαφήνισε ότι η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι το Σάββατο το βράδυ μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα. «Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος. Πρόσθεσε στην συνέντευξη στον ίδιο σταθμό ότι η τοποθέτηση καμερών θέλει πολλή μελέτη, θέλει εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο.

Σημειώνεται ότι το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα αναμένεται να κατατεθεί έως την Παρασκευή.