Διεκόπη η δίκη για το C4I λόγω… κρύου

Διεκόπη η δίκη για το C4I λόγω… κρύου

Για τις 5 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της παραλαβής του C4I, λόγω του κρύου που επικρατούσε στη δικαστική αίθουσα.

Στη διακοπή της συνεδρίασης για τις 5 Δεκεμβρίου οδήγησε το ψύχος που επικρατούσε σήμερα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την παραλαβή του C4I. Αν και οι δικαστές της έδρας του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων αναζήτησαν άλλη αίθουσα για την διεξαγωγή της διαδικασίας αυτό δεν στάθηκε εφικτό, με αποτέλεσμα η διακοπή της δίκης για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ζήτησε την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου από την πολιτική αγωγή. Ο δικηγόρος στην τοποθέτηση του, επικαλέστηκε απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο Αθηνών, βάσει της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρεία- η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων- 39.700.000 ευρώ. Ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων.