Διέκοψε τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά- Η ανακοίνωση της εταιρείας

Διέκοψε τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά- Η ανακοίνωση της εταιρείας
Ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό σε ταξιδιώτες που φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020. Τυχαιοποιημένους ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους, πραγματοποιούν από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Τα δειγματοληπτικά τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη δύση του ήλιου. Στόχος είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον κορονοϊό ταξιδιωτών αλλά και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζόμενους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση. Ελεγχοι σε εκατοντάδες δείγματα και ιχνηλάτηση επαφών.

Διέκοψε τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο προσωπικό της.

Η ανακοίνωση της επιχείρησης αναφέρει: «Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από την Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζόμενους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε τη λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της».

Τουλάχιστον 46 είναι τα θετικά κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους που ασχολούνται στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μία από τις μεγαλύτερες κονσερβοποιίες που συσκευάζει φρούτα στον νομό της Πέλλας. Υπάρχουν φόβοι ότι το νούμερο αυτό μπορεί να γίνει και τριψήφιο.

Εκατοντάδες δείγματα ελήφθησαν από κλιμάκια ιδιωτικού εργαστηρίου, που είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΔΥ.

Χθες το μεσημέρι άρχισε η δειγματοληψία και τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα.