Διεθνή ΜΜΕ: Καταδικάστηκαν οι νεοναζί της Ελλάδας – Είναι εγκληματική οργάνωση

Διεθνή ΜΜΕ: Καταδικάστηκαν οι νεοναζί της Ελλάδας – Είναι εγκληματική οργάνωση
Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. Μετά από πεντέμισι χρόνια δικαστικής διαδικασίας, στις 20 Απριλίου 2015, αναμένεται σήμερα στις 11 το πρωί η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απόφαση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε άμεσα το γύρο του κόσμου με τα μεγάλα ΜΜΕ να μεταδίδουν την είδηση με πολλές λεπτομέρειες.

Η είδηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το διεθνή Τύπο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε ως πρώτο θέμα στον κόμβο του BBC, έναν από τους παραδοσιακούς ειδησεογραφικούς κόμβους στον κόσμο.

«Ελλάδα-Χρυσή Αυγή: Είναι εγκληματική οργάνωση» γράφουν οι Αγγλοι στο πρώτο τους θέμα το οποίο μετέδωσε άμεση την είδηση με λεπτομέρειες.

Ο Guardian ο οποίος έχει καλύψει εκτενώς τη δίκη, φιλοξενεί επίσης ψηλά την είδηση.

«Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και πρώην βουλευές είναι ένοχοι. Ηταν η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά από αυτή της Νυρεμβέργης.»

H μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα, η El Pais, αναφέρει ότι η ελληνική δικαιοσύνη ξεκαθάρισε ότι η νεοναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι μία οργάνωση εγκληματική.

Η κεντρική φωτογραφία του θέματος ήταν από τη σημερινή συγκέντρωση στο εφετείο από χιλιάδες διαδηλωτές.

H πάντα προοδευτική εφημερίδα της Γαλλίας, η Liberation, ενημέρωσε επίσης άμεσα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα:

«Καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή. Ενοχος για δολοφονία ο Ρουπακιάς. O ιδρυτής της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε ως ηγήτορας εγκληματικής οργάνωσης. Ηταν ένας από τους 68 κατηγορουμένους».

Το νέο έφτασε πολύ γρήγορα και στις ΗΠΑ. Με άμεσα αντανακλαστικά οι Times της Νέας Υόρκης έγραψαν ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Το μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων του Αssociated Press έγραψε ότι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή είναι πλέον ένοχη ως εγκληματική οργάνωση απόφαση που πανηγυρίστηκε από περίπου 15.000 συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο.

Δείτε ακόμα:

Πηγή: news247.gr