Διεθνής Τύπος: Οι Ελληνικές θάλασσες καλύφθηκαν με λυματολάσπη

«Περισσότεροι από 2.500 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν ανοιχτά της Σαλαμίνας που βρίσκεται πολύ κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας»

 Το αμερικανικό περιοδικό δημοσίευσε βίντεο από την περιοχή της Σαλαμίνας όπου παρουσιάζεται η δραματική εικόνα μετά και το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη». 

 

Screen Shot 2017-09-14 at 10.49.05

 

Όπως αναφέρει, περισσότεροι από 2.500 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν ανοιχτά της παραλίας της Σαλαμίνας που βρίσκεται πολύ κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Η ακτές έχουν καλυφθεί από τη μαύρη λάσπη ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την αποπνικτική οσμή. Οι αρχές κάνουν λόγο για περιβαλλοντική καταστροφή και την ίδια ώρα οι ειδικοί ανησυχούν για το αν η διαρροή συνεχίζεται από το βυθισμένο πλοίο.

To  BBC σημειώνει «δεν είναι σίγουρο τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου».

Συγκλονιστικές εικόνες από drone δημοσιεύει και ο Independent παρουσιάζοντας τα πετρελαιοειδή να σκάνε στις ακτές. «Η πετρελαιοκηλίδα μετατρέπει ελληνικό νησί σε μαύρο κόλπο και θεωρείται περιβαλλοντική καταστροφή», αναφέρει ο Independent, σημειώνοντας ότι πιστεύεται πως θα επηρεάσει χιλιάδες ζώα.