Διευρύνει την παρουσία της στη Σαουδική Αραβία η Salfo

Διευρύνει την παρουσία της στη Σαουδική Αραβία η Salfo

Ανάθεση μελετών σχεδιασμού έργων υποδομής βιομηχανικών πόλεων.

Με ένα νέο έργο, την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Μηχανικού για τον σχεδιασμό έργων υποδομής βιομηχανικών πόλεων, που της ανατέθηκε από την υπηρεσία MODON (Saudi Industrial Property Authority) -στο πλαίσιο του προγράμματός της για το έτος 2013- η ελληνική εταιρεία SALFO & Associates SA διευρύνει την παρουσία της στην περιοχή της Σαουδικής Αραβίας.

Η υπηρεσία MODON έχει ιδρυθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό να αναπτύξει και να προωθήσει βιομηχανικές περιοχές και τεχνολογικές ζώνες σε δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις της χώρας.

Η Salfo, που από το 2007 δραστηριοποιείται με επιτυχία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καλείται να εκπονήσει όλες τις απαραίτητες μελέτες από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι τη δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου της βιομηχανικής πόλης Jazan, έκτασης 5 τ. χλμ., μιας οικονομικής πόλης στη νοτιοδυτική γωνιά της Σαουδικής Αραβίας, που είναι το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της στην Ερυθρά θάλασσα.

Θυγατρική εταιρεία στη Βουλγαρία ιδρύει η ΔΕΗ

«Πιστεύουμε πως ο δρόμος της εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας για τις ελληνικές εταιρείες, είναι ο μόνος δρόμος αυτήν τη στιγμή για την ενίσχυση της οικονομίας μας. Δίνουμε την ευκαιρία στους Έλληνες μηχανικούς, που διαθέτουν γνώσεις, τεχνική επάρκεια και όρεξη για δουλειά, να εργαστούν στο εξωτερικό και να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, αντιμετωπίζοντας έτσι την οικονομική κρίση σαν ευκαιρία για δημιουργία και επιτυχίες», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SALFO & Associates SA, Ιωάννης Φωτεινός.

Αυτή είναι η τρίτη σύμβαση για την ελληνική εταιρεία στη Σαουδ. Αραβία, μετά την ανάθεση για τις μελέτες του νέου σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας από τη Saudi Railway Company (SAR) τον Σεπτέμβριο του 2012, και την ανάθεση από την Υπηρεσία Ανάπτυξης του Ριάντ (Arriyadh Development Authority), τον Μάρτιο του 2013, για την αναθεώρηση και βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του νέου συγκοινωνιακού δικτύου λεωφορείων ταχείας κυκλοφορίας της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ