Διεύρυνση στο μερίδιο αγοράς της Groupama Ασφαλιστικής το 2015

Διεύρυνση στο μερίδιο αγοράς της Groupama Ασφαλιστικής το 2015

Η εταιρεία έκλεισε το 2015 με κύκλο εργασιών ύψους 138,239 εκατ. ευρώ.

Με κύκλο εργασιών ύψους 138,239 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53,6 εκατ. στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις, έκλεισε το 2015 για την Groupama Ασφαλιστική.

Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο Αυτοκινήτου, η εταιρία διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της, αυξάνοντας το στόλο της κατά 1,6%, καθώς και το μερίδιο αγοράς της, το οποίο διαμορφώνεται στο 5%, έναντι 4,7% το 2014.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσθετες καλύψεις του κλάδου Αυτοκινήτου, η Groupama Ασφαλιστική κατέγραψε αύξηση 1,8%, ενώ η υπόλοιπη αγορά σημείωσε μείωση -8,2% κατά μέσο όρο, ανέφερε ο Bertrand Woirhaye.

Στον κλάδο Πυρός, αυξήθηκε επίσης ελαφρά το μερίδιο αγοράς της εταιρίας (6,5% από 6,2% το 2014) ενώ σημειώθηκε ταυτόχρονα αύξηση των ασφαλίστρων +4,3%, έναντι -1,1% κατά μέσο όρο για την αγορά, με βάση τα στοιχεία της ΕΑΕΕ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νέα παραγωγή Ζωής και Υγείας, η οποία ανήλθε στα 14,4 εκατ. ευρώ, παρά τη δυσμενή επίδραση των Capital controls, ειδικά στον τομέα των επενδυτικών/ αποταμιευτικών προϊόντων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η παραγωγή Unit Linked είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά κατά το πρώτο εξάμηνο, καθώς ανήλθε σε 11,7 εκ

Στις ασφαλίσεις Υγείας, η εταιρία πέτυχε ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της κατά +8%, έχοντας εμπλουτίσει τη γκάμα προϊόντων της με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές λύσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικό πρόσημο καταγράφει η εταιρία τόσο στα ατομικά συμβόλαια (+8,1%), όσο και στα ομαδικά (+23,5%).

Παράλληλα, κατά το έτος 2015, η Groupama Ασφαλιστική ενίσχυσε το πελατοκεντρικό χαρακτήρα της, αναδιοργανώνοντας τις εσωτερικές διαδικασίες και εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω τα συστήματα μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι της, είτε απευθείας (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, διαδικτυακός Χώρος Πελατών ) – είτε μέσω των πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων με τους οποίους συνεργάζεται (Πλατφόρμα Cheetah).

Αλλαγή διεύθυνσης

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Groupama SA, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει από τις αρχές Απριλίου ο Χρήστος Κάτσιος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Bertrand Woirhaye, στον οποίον ο Όμιλος Groupama ανέθεσε τη γενική διεύθυνση της ουγγρικής θυγατρικής του. «Η αλλαγή αυτή», όπως διευκρινίζει ο κ. Bertrand Woirhaye, «εντάσσεται στην πάγια πρακτική του Ομίλου Groupama, ο οποίος αναθέτει συνήθως σε στελέχη από τη μητρική εταιρία στη Γαλλία τη διοίκηση των θυγατρικών του κατά την περίοδο προσαρμογής τους στα αυστηρά πρότυπά του. Με την ολοκλήρωση, όμως, της «σύγκλισης» αυτής, η Γενική Διεύθυνση ανατίθεται σε στέλεχος της χώρας όπου δραστηριοποιείται η κάθε θυγατρική, εφόσον φυσικά πληροί τα πολύ απαιτητικά κριτήρια του Ομίλου».