Η διοίκηση της Air France έκανε πίσω αλλά οι πιλότοι είναι ανένδοτοι

Η διοίκηση της Air France έκανε πίσω αλλά οι πιλότοι είναι ανένδοτοι

Καθηλωμένο και σήμερα ένα στα δύο αεροπλάνα της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, που υποχώρησε στο ζήτημα της επένδυσης στην Transavia.

Μετά από έντεκα ημέρες απεργίας, οι πιλότοι της Air France παραμένουν ανυποχώρητοι στο βασικό αίτημά τους:  τα συμβόλαια των πιλότων της Air France να καταστεί κανόνας στις θυγατρικές της εταιρείας και κυρίως για τη χαμηλού κόστους Transavia France.

Η διοίκηση της γαλλικής Air France απέσυρε πάντως το σχέδιό της για επέκταση της θυγατρικής της Transavia, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν φαίνεται να έπεισε τους πιλότους της εταιρείας. Έτσι και σήμερα ένα στα δύο αεροπλάνα θα παραμείνει στο έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής της εταιρείας, η διοίκηση επιβεβαίωσε στους πιλότους ότι εγκαταλείφθηκε «οριστικά» το σχέδιο της Transavia Europe, έναν όρο που είχαν θέσει τα συνδικάτα των απεργών.

«Ένας απαραίτητος όρος, όμως όχι επαρκής» για την αναστολή της απεργίας, δήλωσε ο Γκιγιόμ Σμιτ εκπρόσωπος του SNPL.

Σε ανακοίνωσή της η Air France είχε αναγγείλει την απόσυρση του σχεδίου αυτού, ενώ πρόσθετε ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των πιλότων, το SNPL και το Spaf.

Πάντως η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητεί την αναστολή της απεργίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν ντε Φολ να λέει ότι «οι πιλότοι έχουν ευθύνη, η απεργία πρέπει να σταματήσει». Το κράτος έχει στην κατοχή του σχεδόν το 16% των μετοχών της Air France.