Διοικητικές αλλαγές στην Novartis Hellas

Διοικητικές αλλαγές στην Novartis Hellas
Το κτήριο των γραφείων της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS στην Αθήνα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου αναλαμβάνει η Susanne Kohout.

 

Αλλαγές στη διοίκηση ανακοίνωσε Novartis Hellas. Πιο συγκεκριμένα, η Susanne Kohout αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στην επιχειρησιακή μονάδα Pharmaceuticals της Novartis Hellas, με ισχύ από την 1η Μαΐου 2017. Θεωρείται από τα “δυνατά χαρτιά” της φαρμακευτικής, έχοντας μέχρι τώρα σημαντικό πόστο στα κεντρικά της Novartis στη Βασιλεία.

Η ίδια διαδέχεται τον Riccardo Canevari, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο,  ο οποίος αναβαθμίζεται και μετακινείται σε νέο ηγετικό ρόλο στις ΗΠΑ, ως Senior Vice President και Global Brand Lead  στην επιχειρησιακή μονάδα Ογκολογίας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της προκαθορισμένης θητείας του διάρκειας 3,5 ετών στον ελληνικό οργανισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Suzanne εργάζεται στη Novartis από το 1996, όταν ανέλαβε Επικεφαλής της Zyma Γερμανίας, της εταιρίας OTC της Ciba-Geigy. Από τη θέση αυτή, ηγήθηκε της διαδικασίας συγχώνευσης της Ciba και της Sandoz Self-Medication, με το τμήμα Consumer Health της Novartis. Από το 2002 έως το 2005, ηγήθηκε με επιτυχία του τμήματος OTC της Νovartis για την περιοχή EMEA και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της Global Head Marketing/Consumer Excellence, για το τμήμα Consumer Health. Από το 2007 έως το 2011, κατείχε τη θέση της Προέδρου της CIBA VISION® για την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν επικεφαλής διεθνώς στη θεραπευτική κατηγορία της Οφθαλμολογίας με έδρα την Βασιλεία.

Πριν τη Novartis, η Susanne Kohout είχε εργαστεί σε πολλές θέσεις αυξημένης ευθύνης στην εταιρεία Procter & Gamble στη Γερμανία, στο Βέλγιο/Ολλανδία/Λουξεμβούργο και στη Σκανδιναβία. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.