Διήμερη διακοπή λειτουργίας μονάδας της Tesla λόγω έλλειψης εξαρτημάτων

Διήμερη διακοπή λειτουργίας μονάδας της Tesla λόγω έλλειψης εξαρτημάτων
epa06909221 Electric cars from American company Tesla are charged at a charging station in front of the Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018. Despite the ongoing trade war between the USA and China, Tesla chief executive Elon Musk earlier this month announced the deal with Chinese authorities to build a new electric car production plant in Shanghai, which will be the first outside the USA. The new auto plant plans to produce 500,000 cars a year. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ερωτηματικά για τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας διέκοψε τη λειτουργία του για δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας «έλλειψης εξαρτημάτων» ενώ η αναφερόμενη εργοστασιακή μονάδα λειτούργησε κανονικά την Τετάρτη.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 8%, όταν το Bloomberg μετέδωσε ότι η παραγωγή του οχήματος Model 3, που παράγει η Tesla και είναι συγκριτικά το φθηνότερο από τα μοντέλα της, έχει προσωρινά ανασταλεί.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ερωτηματικά για τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων της εταιρείας.

«Το Φρέμοντ έκλεισε για δύο ημέρες ελλείψει εξαρτημάτων και άρχισε να επαναλειτουργεί χθες» έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον μερικοί εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πάρουν άδεια την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «Electrek» ανέφερε ότι ο Μασκ δήλωσε στους εργαζόμενους ότι η παραγωγή του Model 3 και του (μικρού SUV) Model Y θα επιταχυνθεί σε καθεστώς πλήρους παραγωγής, μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Αντιμετωπίζουμε ζητήματα με την προμήθεια μερικών εξαρτημάτων. Έτσι, βρήκαμε την ευκαιρία να κλείσουμε το Φρίμοντ για λίγες ημέρες και να κάνουμε αναβαθμίσεις και συντήρηση του εξοπλισμού» ανέφερε ο Μασκ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την αναφερόμενη ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι η εταιρεία του αυξάνει την παραγωγή των πιο ακριβών μοντέλων Model S και Model X στις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής, οι οποίες θα επιστρέψουν σύντομα στις διπλές βάρδιες, σύμφωνα με το «Electrek».

Η εταιρεία δεν σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις.