Διήμερη βουτιά μετά το ράλι για το bitcoin- Έφτασε η ώρα της διόρθωσης;

Διήμερη βουτιά μετά το ράλι για το bitcoin- Έφτασε η ώρα της διόρθωσης;
Photo: pixabay.com
Έως τις 33.500 δολάρια υποχώρησε τις τελευταίες δυο ημέρες η τιμή του κρυπτονομίσματος. Οι αναλυτές διερωτώνται αν είναι η ώρα διόρθωσης ή… στάση για ανάσες.

Διήμερη πτώση καταγράφει μετά τα απανωτά ρεκόρ το bitcoin, κάνοντας ορισμένους να εκτιμήσουν ότι η ανοδική πορεία ξεμένει από… καύσιμα.

Το κρυπτονόμισμα υποχώρησε 18% Κυριακή και Δευτέρα έως τις 33.500 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάιο και ακολουθεί την επίτευξη του ιστορικού υψηλού των 42.000 στις 8 Ιανουαρίου.

Η τιμή του bitcoin υπερτετραπλασιάστηκε το 2020 ξυπνώντας μνήμες από τη μανία του 2017, όταν έγιναν ευρύτερα γνωστά τα κρυπτονομίσματα, η τιμή των οποίων κατέρρευσε γρήγορα, θυμίζει το Bloomberg.

Οι οπαδοί του υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς στην αγορά έχουν μπει θεσμικοί επενδυτές, ενώ όλο και περισσότερο θεωρείται ως κάλυψη έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου πληθωρισμού. Άλλοι ανησυχούν ότι το ράλι προκλήθηκε και τροφοδοτήθηκε από την ρευστότητα που προκάλεσαν τα προγράμματα στήριξης και ότι είναι απίθανο να λειτουργήσει ποτέ ως βιώσιμη νομισματική εναλλακτική.

«Το bitcoin είναι σχεδόν σίγουρα μια ακόμα φούσκα και ο σημερινός ρυθμός ανόδου δεν είναι βιώσιμος», υποστήριξε ο Howard Wang συν-ιδρυτής της Convoy Investments LLC. «Ενώ μπορεί να ωριμάσει στο μέλλον, το bitcoin όπως υπάρχει σήμερα είναι εν πολλοίς ένα κερδοσκοπικό ενεργητικό».

Το bitcoin αδιαφόρησε για τις πρόσφατες βυθίσεις και μπορεί να το ξανακάνει, δυνητικά ανακάμπτοντας στις 44.000 δολάρια «πριν την πραγματική διόρθωση», δήλωσε αναλυτής.

Το πρωί της Δευτέρας το bitcoin κάλυψε κάποιες από τις απώλειες, ανεβαίνοντας στις 35.600 δολάρια. Αλλά κρυπτονομίσματα επίσης πιέστηκαν, με το δεύτερο μεγαλύτερο (Ether) να χάνει 20%.