Δικηγόρος Κάντα: Διαλεύκανση της υπόθεσης «χωρίς διακρίσεις»

Δικηγόρος Κάντα: Διαλεύκανση της υπόθεσης «χωρίς διακρίσεις»

Όλα τα απαραίτητα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της δικαιοσύνης, δήλωσε ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ.

Σε «πληθώρα στοιχείων» μετά την απολογία Κάντα, που επιτρέπουν, «χωρίς διακρίσεις», στις αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης που εκπροσώπησε το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ.

Στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι, εφόσον υπάρχει βούληση για την αποκάλυψη της αλήθειας, πλέον όσοι θέλουν, μπορούν να φθάσουν στην άκρη του νήματος της διαπλοκής στο χώρο των εξοπλιστικών προμηθειών.

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας εξοπλισμών

Η ανακοίνωση του κ. Ματζουράνη έχει ως εξής:

«Μετά τα όσα κατέθεσε απολογούμενος ο κ. Κάντας, υπάρχει πληθώρα στοιχείων, που επιτρέπουν και επιβάλουν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές να φθάσουν στην άκρη του νήματος της διαπλοκής στο χώρο των εξοπλιστικών προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι υπάρχει η απαραίτητη βούληση σε όλα τα όργανα του κράτους να συμβάλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, στην επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο και στον καταλογισμό ποινικών ευθυνών χωρίς διακρίσεις, επιλεκτική αξιοποίηση ανακριτικών πράξεων και αντιμετώπιση υποθέσεων και προσώπων με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εν ολίγοις, όσοι θέλουν, τώρα -με αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα- μπορούν».