Δικό σας μπορεί να γίνει το θρυλικό όπλο του Χαν Σόλο

Δικό σας μπορεί να γίνει το θρυλικό όπλο του Χαν Σόλο

Αν βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, το διαστημικό πιστόλι του Χαν Σόλο μπορεί να γίνει δικό σας!

Αν βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, το διαστημικό πιστόλι του Χαν Σόλο μπορεί να γίνει δικό σας! Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο η σπάθα φωτός του Λιούκ Σκαϊγουόκερ, είναι ωστόσο αρκούντως εμβληματικό για να αποτελεί είδηση – με κραδασμούς – η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions ότι στις 23 Ιουνίου, ημέρα δημοπρασιών αντικειμένων που έχουν να κάνουν με το Χόλιγουντ, ένα από τα πιστόλια που έκαναν τον Χάρισον Φορντ να είναι τόσο μα τόσο «cool» θα είναι προς πώληση.

Για τη δημοπράτηση του πιστολιού που κρατούσε ο Χαν Σόλο στο «Star Wars Episode VI: Return of the Jedi…» σύμφωνα με τον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών «το αυθεντικό πιστόλι BlasTech DL-44 που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία, πάνω σε ένα μεταλλικό Mauser C96 Broomhandle το οποίο δούλευε, με πρόσθετα μέρη τα οποία βρέθηκαν, καθώς και με επιπρόσθετα μέρη από ρητίνη».

Για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκαν τρία πιστόλια, ένα με το οποίο μπορούσες να ρίξεις άσφαιρα και δύο τα οποία δεν λειτουργούσαν. Το ένα από τα δύο τελευταία δόθηκε στον James L. Shoppe, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ταινίας, μαζί με άλλα ενθύμια, ο οποίος τα κράτησε για 35 ολόκληρα χρόνια και τώρα είναι έτοιμος για το «θανατηφόρο χτύπημα».

Εκτιμάται ότι το διαστημικό πιστόλι του Χαν Σόλο θα «πιάσει» μεταξύ 300.000 και 500.000 δολαρίων. Έχει σοβαρές ελπίδες να πουληθεί ακριβότερα από τη σπάθα φωτός του Λιούκ, που πέρυσι έπιασε 400.000 δολάρια. Ωστόσο δεν έχει καμία τύχη να ξεπεράσει τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια που ήταν η τιμή πώλησης του Άρτου-Ντίτου (του μικρού χαριτωμένου ρομπότ R2-D2 που αγαπήσαμε σε τόσα Star Wars).