ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε προϋπολογισμό κι εξεταστική για τα υποβρύχια

ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε προϋπολογισμό κι εξεταστική για τα υποβρύχια

Η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ του κόμματος αποφάσισαν ποια γραμμή θα ακολουθήσουν.

Συνεδρίασε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση και δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας, ενώ απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία, και απουσιάζει -αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση».

Για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα, η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κουβέλης απέκλεισε την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να την καταψηφίσει. Ωστόσο, αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν επιλέγει την τεχνική πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία, εξάλλου, εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού».

Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας