Δήμας: Η επένδυση της Tikun αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ

Δήμας: Η επένδυση της Tikun αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ
Ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας μιλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, Αθήνα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. Στη συνέντευξη παρουσιάζονται τα τρία επικείμενα νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα: το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το νομοσχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Tikun εξειδικεύεται στο να καλλιεργεί, επεξεργάζεται και εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη.

«Η Tikun για να αναπτύξει την ερευνητική της δραστηριότητα θα επενδύσει και σε έρευνα και ανάπτυξη. Σήμερα είχα την χαρά να επισκεφτώ και να ξεναγηθώ στις εγκαταστάσεις της. Η εταιρεία στοχεύει όχι μόνο να εδραιωθεί στην Ελληνική αγορά, αλλά και να αποκτήσει σημαντική εξαγωγική δυναμική.

Η Tikun εξειδικεύεται στο να καλλιεργεί, επεξεργάζεται και εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη. Απο την Κυρά Βρύση Κορινθίας, η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας με αφορμή την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κορινθία.

Υπενθυμίζεται ότι η Tikun Europe, εταιρεία παραγωγής καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, ιδρύθηκε το 2018 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης πενταετούς διάρκειας για καλλιέργεια, εμπορία και μεταποίηση βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, με όραμα την κεντρική διαχείριση της αγοράς της Ευρώπης.