Δημήτρης Κουτσούμπας: «Όχι» στην υποταγή

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Όχι» στην υποταγή

Ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

«Με το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στο πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα που είναι: υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως. «Κι αυτό το δίλημμα αφορά και την επιλογή στις κάλπες των δήμων και των περιφερειών και στις κάλπες της άλλης Κυριακής για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε.

«Τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα “σταθερά βήματα μπροστά” και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό, με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα, αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή», είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε ενιαία και συνολική καταδίκη της κυβέρνησης της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» στις ευρωεκλογές αλλά και στα πρόσωπα των υποψηφίων τους για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές «είτε έχουν το «επίσημο» χρίσμα των κομμάτων τους, είτε εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», και «υπερκομματικοί».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος που στην προσπάθειά του για σταθερές κυβερνήσεις «σπρώχνει για τη δημιουργία «ενδιάμεσων, πρόθυμων, διαθέσιμων που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα “αριστερά”, πότε στα ‘δεξιά’». «Στην πολιτική με “ελιές” και “ποτάμια” στήνουν πολλές μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «τους αγωνιστές και ριζοσπάστες, όσους νιώθουν ότι παρασύρθηκαν και όσους εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο χρόνια να δουν χωρίς συναισθηματισμούς και ψεύτικες ελπίδες την αλήθεια και να συμπορευτούν σε αυτή τη μάχη με το ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν του, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος» τόνισε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας σε ισχυροποίηση του κόμματος σε όλες τις κάλπες και τις δύο Κυριακές.

Διαβάστε ακόμη: Α.Κακλαμάνης: Απέρριψα τη θέση του πρωθυπουργού λόγω Σαμαρά