Δημήτρης Λιγνάδης στο NEWS 24/7: «Εξεπλάγην με τη διατύπωση που έκανε η υπουργός για το άτομό μου»

Δημήτρης Λιγνάδης στο NEWS 24/7: «Εξεπλάγην με τη διατύπωση που έκανε η υπουργός για το άτομό μου»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης μιλάει στην τελετή απονομής του Θεατρικού Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» για το έτος 2020, στο Εθνικό Θέατρο Rex, σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, Αθήνα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020. Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Η ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του 'Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο REX- Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Συνυποψήφιες της Δήμητρας Βλαγκοπούλου ήταν η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου.Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το βραβείο στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου, και η περσινή βραβευμένη Ηρώ Μπέζου της έδωσε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για έναν χρόνο και θα παραδώσει στην ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. Το βραβε Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρήστος Καράμπελας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σχετικά με τη μήνυση για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

“Από τη στιγμή που ξεκινούν οι φήμες για τον Λιγνάδη, τον πιέσαμε πολύ να μας πει εάν είχε ο ίδιος κάποια σχέση με αυτές, κι αν ο ίδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες. Εδώ αισθάνομαι ότι ο Λιγνάδης, πέραν των άλλων, μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη, προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά” ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε η ίδια, ουδέποτε διατηρούσαν φιλικές επαφές με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

“Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα”συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η υπουργός. “Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή” είπε άλλωστε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Από τη δική του μεριά, ο ίδιος ο Δ. Λιγνάδης ανέφερε στο News 24/7 πως αισθάνεται “έκπληξη” από τον χαρακτηρισμό που του αποδόθηκε, μετά τις καταγγελίες που έρχονται σταδιακά στο φως.

Διαβάστε την απάντηση στο news247.gr