Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Οι προτάσεις του ΣΕΒ για εργασιακό, ενέργεια

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Οι προτάσεις του ΣΕΒ για εργασιακό, ενέργεια
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέφερε ότι τα μεσαία στελέχη είναι οι μεγάλοι αδικημένοι του φορολογικού συστήματος

Η μείωση της φορολόγησης της εργασίας, νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών, των νέων και των πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντων στην αγορά εργασίας και το brain gain, είναι οι προτάσεις που ανέδειξε απόψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργαζομένων, στο πλαίσιο συζήτησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέφερε ότι τα μεσαία στελέχη είναι οι μεγάλοι αδικημένοι του φορολογικού συστήματος, πρόσθεσε ωστόσο ότι εκτός από στελέχη λείπουν και εργατικά χέρια γενικά. 

Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι από τους κερδισμένους από την ενεργειακή μετάβαση και να γίνει αυτάρκης ή και εξαγωγέας ενέργειας, ως τότε ωστόσο θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις υψηλού ενεργειακού κόστους. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρουσίασε 4 προτάσεις για το ενεργειακό που είναι:

Επιτάχυνση των επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές.

– Πιο γενναιόδωρη στήριξη των επενδύσεων στην πράσινη μετάβαση.

Διασφάλιση καλά λειτουργούσας και διασυνδεδεμένης αγοράς ενέργειας.

Εξασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας ειδικά για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις. 

Σημείωσε την ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής, με απλοποίηση διαδικασιών πριν νομοθετηθούν, κατάργηση διαδικασιών όταν υιοθετούνται νέες, μείωση κατά 25% των αναφορών προς τη δημόσια διοίκηση και μείωση της πολυνομίας.