«Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!»

«Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!»

Την «απάνθρωπη» χθεσινή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής, καταδίκασε ο πρωθυπουργός.

«Η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική της Ελλάδας. Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄όσο φαντάζονται οι εχθροί της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής χθες στο Κερατσίνι.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των Ναζί, να δηλητηριάσουν την κοινωνική ζωή, να εγκληματούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε την δολοφονία ως «απάνθρωπη», λέγοντας πως την καταδικάζει κάθε Έλληνας με απέχθεια».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση.

Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και -πολύ περισσότερο- όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.

Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού.

Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του.

Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!

Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!»

Διαβάστε ακόμη: Σβόμποντα: «Απαράδεκτη η Ελλάδα αν δεν καταφέρει να σταματήσει τη ΧΑ»