«Δημοκρατία και νέοι» το θέμα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές εξετάσεις

«Δημοκρατία και νέοι» το θέμα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα θέματα διέρρευσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο αρκετή ώρα πριν τη δημοσίευσή τους απ' το υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να αντιδράσει επίσημα με ανακοίνωση.

Στην επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας και σε απόσπασμα από το βιβλίο «Το μέλλον της δημοκρατίας», του Norberto Bobbio, κλήθηκαν να διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με τους καθηγητές το θέμα θεωρούνταν αναμενόμενο, καθώς ανήκε στην ομάδα που μελετούσαν οι υποψήφιοι.

Τα θέματα διέρρευσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο αρκετή ώρα πριν τη δημοσίευσή τους απ’ το υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να αντιδράσει επίσημα με ανακοίνωση.

Στο μάθημα της έκθεσης εξετάστηκαν και την Πέμπτη (ο6/06) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2019. Οι μαθητές εξετάστηκαν στο κείμενο του Αλμπέρ Καμύ «Η τέχνη και ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη». Τμήμα με τις απαντήσεις των θεμάτων δημοσίευσαν τα Φροντιστήρια.

Πανελλήνιες 2019: Η συνέχεια των εξετάσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί, οι Πανελλήνιες 2019 θα συνεχιστούν το Σάββατο, 8 Ιουνίου, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα της εκάστοτε γραπτής εξέτασης ξεκινά η πειραματική βαθμολόγηση και τη μεθεπόμενη πραγματοποιείται η κανονική βαθμολόγηση.