Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση αντιγκράφιτι ενός χλμ. σε Πατησίων με τη στήριξη της «Kärcher»

Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση αντιγκράφιτι ενός χλμ. σε Πατησίων με τη στήριξη της «Kärcher»
«Παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη μας», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μια διαφορετική εικόνα της Πατησίων αντιλαμβάνεται πλέον ο πεζός αμέσως μόλις στρίψει από την Ομόνοια. Τα μάρμαρα, οι τοίχοι, οι κολώνες, τα ρολά των καταστημάτων έχουν αποκτήσει το αρχικό τους χρώμα που είχε χαθεί κάτω από το καυσαέριο και κυρίως τα αυτοσχέδια γκράφιτι και tagαρίσματα, τις γνωστές μουτζούρες- υπογραφές με σπρέι. Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις καθαρισμού της πόλης.

Η εταιρεία Kärcher, ο παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα καθαρισμού, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και συμμετέχει στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου». Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει καθαρίσει την Πατησίων από την Ομόνοια έως την Αλεξάνδρας.

Πέραν από τον καθαρισμό το πρότζεκτ έχει μεγάλη σημασία διότι θα διατηρηθούν καθαρές οι επιφάνειες και στο μέλλον. Διότι αφού καθαριστούν με νερό υπό πίεση στους 120 βαθμούς, η Kärcher χρησιμοποιεί μια ειδική αντιγκράφιτι τεχνολογία και ένα υδρόφοβο βερνίκι με το οποίο διασφαλίζεται ότι η όποια νέα προσπάθεια μουτζουρώματος στο μέλλον θα μπορεί ευκολότερα να αντιμετωπιστεί.

Πάντως, όπως δηλώνει ο κ. Νίκος Αβραμίδης, αναπληρωτής δήμαρχος Αθηναίων και αντιδήμαρχος Καθαριότητας «στα σημεία που έχει ήδη γίνει καθαρισμός διαπιστώνουμε σεβασμό της προσπάθειας για μια πιο όμορφη πόλη». Ο καθαρισμός αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου παρεμβάσεων του Δήμου, ανέφερε ο κ. Αβραμίδης, ενώ τόνισε ότι άλλο πράγμα η τέχνη του γκράφιτι και άλλο τα «tagαρίσματα» στους τοίχους της πόλης. Εξάλλου, ο Δήμος ήδη πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικού εξωραϊσμού των καφάο σε συνεργασία με ομάδες της πόλης ενώ υπάρχουν σκέψεις να βρεθούν και να αποδοθούν συγκεκριμένοι χώροι για την καλλιτεχνική έκφραση, με τρόπο που θα βελτιώνουν και δεν θα πλήττουν την αισθητική της Αθήνας.

Για την επιτυχία της παρέμβασης καθαρισμού στην Πατησίων καθοριστική ήταν και είναι η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που μαζί με το Δήμο Αθηναίων ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής για την ανάγκη του έργου και εξασφάλισαν τη συνεργασία τους.

«Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις, με τέτοια συχνότητα, σε περιοχές πέρα από το κέντρο της πόλης, γίνονται για πρώτη φορά. Οι Αθηναίοι βλέπουν πλέον τη διαφορά. Βλέπουν τη γειτονιά τους να γίνεται ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη», έχει αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kärcher κ. Λάζαρος Φραντζής ανέφερε ότι η εταιρεία στηρίζει πάντα τις πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, γι’ αυτό και συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Δημάρχου, καθώς «όταν κάνουμε βήματα μαζί, οι δρόμοι γίνονται πιο όμορφοι».

H Kärcher, γνωστή για τα σύγχρονα, ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού, συνεχίζει τις προσπάθειές της για καθαρότερη καθημερινότητα, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας με πολλές δράσεις που προάγουν την αισθητική της πόλης, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα σύμμαχος στις προσπάθειες του Δήμου.