Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ με 16,9% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ με 16,9% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βουλή, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των κατ' ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες εξελίξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Με 16,9 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCΟ για το OPEN.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Η δημοσκόπηση της Alco

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 34,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,8% και η Ελληνική Λύση με 4,1%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 16,9%, καθώς η ΝΔ λαμβάνει 39,1%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του ΚΙΝΑΛ με 6,9%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 είναι στο 3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός πάντα ο Μητσοτάκης

Οι ερωτηθέντες έκριναν ως «καταλληλότερο πρωθυπουργό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 44%. Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 22 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (22%), ο οποίος καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μετά τον «κανένα», που λαμβάνει 27%.

Αναγκαία η χρήση μάσκας στα σχολεία, λένε 6 στους 10

Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% χαρακτηρίζει το μέτρο «υπερβολικό».

Ικανοποιημένοι 6 στους 10 από τη διαχείριση της πανδημίας

Παράλληλα, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον Μάιο. Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ ένα 23% κάνει λόγο για «λαθεμένο χειρισμό».

Το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να θεωρεί ότι αυτά τα ποσά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37% σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.