Δημοσκόπηση GPO για Α’ Αθήνας: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ- Στο 13,2%

Δημοσκόπηση GPO για Α’ Αθήνας: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ- Στο 13,2%
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜεΡΑ25 5,7%, το ΚΙΝΑΛ 5%, η Ελληνική Λύση 1,8%.

Σταθερά διψήφια ποσοστά διαφοράς καταγράφει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά για τον δήμο Αθήνας.

Ανατροπές στα μικρότερα κόμματα

Σε δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά καταγράφηκε η πρόθεση ψήφου των πολιτών της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών και μάλιστα υπάρχουν ανατροπές και στην εκλογική σειρά των μικρότερων κομμάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜεΡΑ25 5,7%, το ΚΙΝΑΛ 5%, η Ελληνική Λύση 1,8%, Άλλο 6,5%, Λευκό-Άκυρο 1,3%, Δεν θα ψηφίσω 2%, Αναποφάσιστοι 11%.

Παράλληλα στην συγκεκριμένη έρευνα αποτυπώνονται και τα αποτελέσματα της δημοφιλίας, στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, των βουλευτών και πολιτικών της ΝΔ που πολιτεύονται ή αναμένεται να πολιτευτούν στην Α’ Αθηνών στις επόμενες εκλογές. 

Προηγούνται Κικίλιας και Πιερρακάκης

Πρώτος στην λίστα κατατάσσεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 59%, ενώ δεύτερος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 40,5%.

Οι εν λόγω δύο υπουργοί φαίνεται πως πιστώνονται αφενός ο πρώτος τη διαχείριση της πανδημίας και αφετέρου ο δεύτερος τις μεταρρυθμίσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τρίτη σε δημοφιλία με 39,5% εμφανίζεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αποδεικνύεται αρκετά «ανθεκτική», καθώς επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει λάβει μέχρις στιγμής κανένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο, ενώ έχει καταγράψει και ορισμένες διαφοροποιήσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης με 26,5%, που παραμένει σημείο αναφοράς για τους ψηφοφόρους της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, και ακολουθεί ο Θάνος Πλεύρης με 20,5%.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος με 19,5%, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με 17%, η Φωτεινή Πιπιλή με 16,5%, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας με 9,5% (που αναμένεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης με 5,5% (που αναμένεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές), η γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου με 5,5% και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Φορτσάκης με 2%.