Δημοσκόπηση Opinion Poll: Επικράτηση Μητσοτάκη εν μέσω «Μήδειας» και καταγγελιών στον θεατρικό χώρο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραμένει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο επίπεδο του 17,1%.

Προβάδισμα 17,1 μονάδων δίνει στην ΝΔ το βαρόμετρο της Opinion Poll, ενώ σε υψηλά ποσοστά κινούνται οι επιδόσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η έρευνα έγινε την περίοδο από 15 έως19 Φεβρουαρίου, δηλαδή τις ημέρες της κακοκαιρίας «Μήδεια», αλλά και διάστημα κατά το οποίο κορυφώθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το βαρόμετρο, η ΝΔ να προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται. Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17,1% με την ΝΔ να είναι στο 37,3% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ (17,3% τον Ιανουάριο).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, σε ό,τι αφορά την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός με αποδοχή της τάξης του 58,4%, ενώ δεύτερη είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

Σημαντική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου με το 78,9% όσων αυτοπροσδιορίζονται Κεντρώοι να θεωρούν θετικό το έργο του. Εξάλλου, ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών, ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού το 57%, ενώ η δημοφιλία του βρίσκεται 58.4%.