Δημοσκόπηση: Πάνω από 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από 5% το ΚΙΝΑΛ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με διαφορά μεγαλύτερη των 15 μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για το 2020.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV, δίνει ποσοστό 39,1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στη δημοσκόπηση 4,6%.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ λαμβάνει 4,6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,7%.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει, καταλαμβάνει ποσοστό 46,6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα