Δημοσκόπηση Pulse: Mε 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ παρά την πίεση της πανδημίας

Δημοσκόπηση Pulse: Mε 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ παρά την πίεση της πανδημίας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Δ) μιλά ενώ διακρίνεται ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α) στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το διυπουργικό νομοσχέδιο που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δημοσκόπηση της Pulse, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% (όπως και στις 21-23  Σεπτεμβρίου) και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,5% χάνοντας μισή μονάδα.

Σταθερό παραμένει το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ στο 7% και 6% αντίστοιχα. Ανεβασμένη κατά 0,5% εμφανίζεται η Ελληνική Λύση φτάνοντας στο 4,5%, και το ΜέΡΑ25 στο 3%. Αλλο κόμμα ψηφίζει το 6,5%, ενώ η γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων αποτυπώνεται στο 8%.

Η συσπείρωση για το κυβερνών κόμμα είναι εξαιρετικά υψηλή και αγγίζει το 84%. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει κοντά του το 65% των πρώην ψηφοφόρων του.

Στα ζητήματα της επικαιρότητας, η πανδημία του κορωνοϊού προβληματίζει λίγο περισσότερο τους πολίτες σε σχέση με ένα μήνα πριν. Το 70% ανησυχεί πολύ (42%) και αρκετά (28%), ενώ το ποσοστό στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν στο 66%. Μέτρια ανησυχεί το 14%, λίγο το 4% και ελάχιστα έως καθόλου το 5% των ερωτηθέντων. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού θεωρούν πως είναι πιο αυστηρά από ό,τι θα έπρεπε το 21%, λογικά και ό,τι πρέπει, η πλειοψηφία του δείγματος (36%) και πιο επιεική από ό,τι θα έπρεπε το 32%.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά η στάση της Τουρκίας ανησυχεί το 73% των πολιτών πολύ (47%) και αρκετά (26%). Προβληματισμό εξέφρασε το 70% των ερωτηθέντων στις αρχές Ιουλίου.  Το 12% ανησυχεί μέτρια, λίγο το 3% και ελάχιστα έως καθόλου το 4%. Το 55% πιστεύει πως οι ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, σίγουρα (20%), μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (35%). Μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση υποστηρίζει πως έχει πάρει το Μαξίμου το 19% των πολιτών και σίγουρα λανθασμένη το 16%.