Δημοσκόπηση RASS: Στις 9,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση RASS: Στις 9,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%.

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Rass για το in.gr, καθώς έρχεται πρώτη με 30,8%.

Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,3% και η Χρυσή Αυγή με 7,1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου διαμορφώνεται στο 11,8%. Σε σχέση με το γκάλοπ της ίδιας εταιρείας που είχε δημοσιευτεί στις 24 Ιανουαρίου, παρατηρείται μικρό κλείσιμο της ψαλίδας από 9,8% σε 9,1%. Ειδικότερα, στην προηγούμενη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκέντρωσε 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,6%, ενώ το Κίνημα Αλλαγής 8,8%.

Πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40,3% θετικές γνώμες και 47,1% αρνητικές. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 34,2% θετικές γνώμες και 48,5% αρνητικές. Στη συνέχεια είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ο Δ. Κουτσούμπας και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην έκτη θέση με μόλις 20,5 % θετικές γνώμες και 71% αρνητικές πάνω μόνο από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Πάνο Καμμένο.

Τι συμβαίνει στην Κεντροαριστερά

Με το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να είναι προ των πυλών και την επιχείρηση «λεηλασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εξέλιξη, ενδιαφέρον έχουν τα συμπεράσματα της έρευνας για το χώρο της Κεντροαριστεράς η οποία εμφανίζεται ως «πολύφερνη νύφη».

Στο ερώτημα «ποιος κατά τη γνώμη σας εκφράζει καλύτερα το χώρο, οι πολίτες σε ποσοστό 36,9% απαντούν το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά. Το 26,8% λέει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ποσοστό 31,8% απαντά «κανείς».

Στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου υπέρ του ΚΙΝΑΛ απαντούσε το 37,2% ενώ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 28,1%.

Ως προς τις απαντήσεις σε σχέση με την ιδεολογική τοποθέτηση ως κύριο εκφραστή της Κεντροαριστεράς βλέπει το ΚΙΝΑΛ, το 24% των κεντροαριστερών, το 43,5% των κεντρώων, το 57,4% των κεντροδεξιών.