Δυναμική επέκταση της Μαρινόπουλος στη Βουλγαρία

Δυναμική επέκταση της Μαρινόπουλος στη Βουλγαρία

Η συγχώνευση με τα σούπερ μάρκετ Piccadilly αυξάνει των αριθμό των καταστημάτων της εταιρείας.

Την παρουσία του στη Βουλγαρία ενισχύει ο όμιλος Μαρινόπουλου, μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε για συγχώνευση της Carrefour Μαρινόπουλος Βουλγαρίας με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Piccadilly, η οποία από τον περασμένο Φεβρουάριο ανήκει στην Ap Mart AD.

Έτσι, ενώ σήμερα η Carrefour Μαρινόπουλος διαθέτει 22 καταστήματα στη Βουλγαρία, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το δίκτυό της θα αριθμεί 75 καταστήματα.

Οι AP Mart AD και CMB Bulgaria συμφώνησαν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 46 εκατ. βουλγαρικών λεβ (50% εντός του 2014 και 50% εντός του 2015) προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις πληρωμών των προμηθευτών και να υποστηριχθεί περαιτέρω η λειτουργία της επιχείρησης).

Οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν ίσα ποσοστά στη νέα κοινοπραξία, η οποία αφορά στη λειτουργία δικτύου 75 καταστημάτων στη Βουλγαρία, με περίπου 3000 εργαζομένους και ετήσιο τζίρο 452 εκατ. BGN για το 2013.

Επικεφαλής των δύο σχημάτων, ως Regional Manager θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρινόπουλος Α.Ε. κ. Jerome Loubere. Ο κ. Loubere έχει εκτεταμένη εμπειρία σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, διατελώντας ως Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος από το 2004 έως το 2008, όταν και ανέλαβε τη θέση του General Manager για το σύνολο των επιχειρήσεων του Ομίλου Μαρινόπουλος. Το 2012 ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου της 100% ελληνικής ιδιοκτησίας Μαρινόπουλος Α.Ε., έχοντας την ευθύνη μίας επιχείρησης με τζίρο μεγαλύτερο των 2,5 δις ευρώ στην Ελλάδα,

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας (Bulgarian Commission for Protection and Competition).