Δύο αρχεία με το όνομα «Παπακωνσταντίνου» βρέθηκαν στο CD

Δύο αρχεία με το όνομα «Παπακωνσταντίνου» βρέθηκαν στο CD

Τα αρχεία αφορούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Τον τρόπο στοχευμένης αναζήτησης, που ενδεχομένως έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να εντοπίσει τα τρία συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι διέγραψε από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, προσπαθούν να εντοπίσουν οι δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, παρακολουθώντας την προβολή του περιεχομένου το CD με τη λίστα Λαγκάρντ.

Επιπλέον, πληροφορούνται για τη λειτουργία, το άνοιγμα και την αναζήτηση ενός αρχείου ηλεκτρονικού υπολογιστή, CD, στικ κλπ.

Από τον κ. Δελτσίδη, πάντως, ζητήθηκε να εντοπίσει στη λίστα αρχεία με την ένδειξη «Παπακων». Βρέθηκαν δύο, τα οποία δεν έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο κ. Παπακωνσταντίνου. Όταν ζητήθηκε να γίνει αναζήτηση με το όνομα «Παπακωνσταντίνου», βρέθηκαν δύο αρχεία με το συγκεκριμένο επώνυμο, τα οποία αφορούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Το στικ, στο οποίο φέρεται να έχει γίνει μεταγραφή από το CD, άνοιξε με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, Απ. Δελτσίδη, και πρόβαλε στη γιγαντοοθόνη του Ειδικού Δικαστηρίου, περιείχε 2.059 αρχεία, δηλαδή απουσίαζαν τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η προβολή, στο Ειδικό Δικαστήριο, ολοκληρώθηκε και ακολούθησε η κατάθεση εγγράφων, τόσο από την πλευρά της εισαγγελέως της Έδρας, όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση των εγγράφων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ