Δύο χρόνια Endeavor Greece

Δύο χρόνια Endeavor Greece

H Endeavor Greece έχει σήμερα στο διεθνές δίκτυό της 16 επιχειρηματίες από 11 εταιρείες.

Δύο χρόνια στοχευμένης στήριξης δυναμικά αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας συμπλήρωσε η Endeavor Greece.

H Endeavor Greece έχει σήμερα στο διεθνές δίκτυό της 16 επιχειρηματίες από 11 εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται συνολικό κύκλο εργασιών 110 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούν άμεσα και έμμεσα 3.500 εργαζόμενους.

Είναι σημαντικό ότι το 80% των θέσεων αυτών είναι εκτός Αθηνών, στηρίζοντας την ελληνική περιφέρεια, και σε τομείς με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουρισμός και η τεχνολογία, καθώς και σε κλάδους που βρίσκονται σε ευρύτερη αναδιάρθρωση, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Με τη στήριξη της Endeavor, εξάγουν ή έχουν επιχειρηματική παρουσία σε 48 χώρες. Έχουν προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια 25 εκατομμυρίων ευρώ και αξιοποιούν τη στρατηγική συνεργασία Endeavor Greece και Ομίλου Εθνικής Τράπεζας για δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης, διεθνούς επέκτασης αλλά και επενδύσεων.

Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μέσω του δικτύου 3.000 επιχειρηματικών συνεργατών παγκοσμίως (στην Ελλάδα Εθνική Τράπεζα, ΕΥ, Deloitte, DDB/Tribal, Microsoft) προσφέρει στήριξη στους επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες: πρόσβαση σε αγορές, πρόσβαση σε δανειοδότηση και επένδυση και στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, Branding και επικοινωνίας.

Ο Χάρης Μακρυνιώτης, διευθύνων σύμβουλος Endeavor Greece δήλωσε σχετικά: «Δύο χρόνια μετά την ίδρυση της Endeavor Greece, είμαστε αισιόδοξοι ότι η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και παρόν, και μέλλον. Σε μια περίοδο (2012-2014) που το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 15% και οι απασχολούμενοι κατά 20%, οι επιχειρηματίες που στηρίζουμε στην Ελλάδα κατάφεραν – με τη βοήθεια της Endeavor – να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά 79% και τις θέσεις εργασίας κατά 45%. Στόχος για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να βοηθήσουμε τις εταιρείες τους δικτύου μας να δημιουργήσουν αθροιστικά 15.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας».

Σήμερα μέλη του δικτύου της Endeavor Greece είναι οι εταιρείες Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papadimitriou, Fereikos-Helix, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Farmers Republic και Think Digital Group.