Δύο Έλληνες στην ευρωπαϊκή λίστα με τους νέους ηγέτες

Δύο Έλληνες στην ευρωπαϊκή λίστα με τους νέους ηγέτες

Η Καλλιόπη Καλαϊτζή και ο Μιχάλης Πρίντζος είναι οι Έλληνες που κατάφεραν να μπουν στη λίστα.

Το πρόγραμμα European Young Leaders «40 under40» είναι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη μίας νέας γενιάς προσωπικοτήτων από διαφορετικές εθνικότητες, οι οποίοι όμως διατηρούν ξεκάθαρη γνώμη και δυνατότητα επιρροής. Στη φετινή λίστα, φιγουράρουν τα ονόματα δύο Ελλήνων που διακρίθηκαν για τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματά τους. Πρόκειται για τους Μιχάλη Πρίντζο και Καλλιόπη Καλαϊτζή.

Η Καλλιόπη Καλαϊτζή είναι γιατρός και στο αφιέρωμα European Young Leaders «40 under40» σημειώνεται για εκείνη: «Η Πόπη ζει αυτή την περίοδο στη Γερμανία όπου εργάζεται ως γιατρός. Φιλοδοξεί να γίνει ειδικός στο πεδίο της αντιγήρανσης. Από την αρχή των πανεπιστημιακών της σπουδών, η Πόπη εργάστηκε εθελοντικά σε διάφορες ΜΚΟ που σχετίζονταν με την υγεία και τη χρήση ναρκωτικών. Αργότερα, οργάνωσε ένα ειδικό τμήμα νεότητας στο τοπικό συμβούλιο της πόλης της, όπου είχε εκλεγεί ως η νεότερη νομαρχιακή σύμβουλος στην Ελλάδα».

Για τον Μιχάλη Πρίντζο αναφέρεται: «Είναι Program Director της Ελληνικής πρωτοβουλίας, μίας παγκόσμιας, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στοχεύει στην κινητοποίηση της υποστήριξης και της επένδυσης της βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Είναι επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αφοσιωμένος στο να ανακτήσει η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητά της μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση και την επαρκή κινητοποίηση των εργαζομένων των επιχειρήσεων. Ακόμη, είναι συνιδιοκτήτης της Green Systems, μίας start-up επιχείρησης που αναπτύσσει λογισμικό medical imaging».

Στη λίστα βρίσκεται, επίσης, και ο Κύπριος ιδρυτής και CEO της People Per Hour, Ξένιος Θρασυβούλου.

Δείτε όλη τη λίστα: 

FoE-FE-EYLs-2015-BIOs-low

Διαβάστε σχετικά:

People Per Hour: Πώς μεταβάλλεται ραγδαία το μοντέλο της μισθωτής εργασίας

Δείτε ακόμη: 

Αυτοί είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών που διακρίνονται και καινοτομούν