Δύο πρώην εργαζόμενοι του Twitter κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Σ. Αραβίας

Δύο πρώην εργαζόμενοι του Twitter κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Σ. Αραβίας
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι η δράση των κατηγορουμένων γινόταν για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας.

Κατηγορίες κατά δύο πρώην εργαζομένων του Twitter απηύθυνε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας ότι κατασκόπευαν χρήστες για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το CNBC και το κατηγορητήριο, ο Ali Alzabarah και ο Ahmad Abouammo χρησιμοποίησαν τα διαπιστευτήρια των υπαλλήλων τους για πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους χρήστες του Twitter, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των ημερομηνιών γέννησής τους, των αριθμών τηλεφώνου και των διευθύνσεων πρωτοκόλλου διαδικτύου.

Ενα τρίτο άτομο, ο Ahmed Almutairi, κατηγορήθηκε επίσης ότι ενεργούσε ως διαμεσολαβητής μεταξύ των εργαζομένων του Twitter και της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές εταιρείες ή η αμερικανική τεχνολογία να γίνουν εργαλεία παραβίασης του αμερικανικού νόμου», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας David Anderson.