Δύο στους δέκα οπαδούς του Τραμπ είναι κατά της απελευθέρωσης των σκλάβων!

Δύο στους δέκα οπαδούς του Τραμπ είναι κατά της απελευθέρωσης των σκλάβων!
epa05211709 Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a town hall at the Tampa Convention Center in Tampa, Florida, USA, 14 March 2016. The winner-take-all Florida presidential primary is on 15 March 2016 EPA/JIM LO SCALZO EPA/JIM LO SCALZO

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δείχνει ότι προσελκύει τα πιο ακραία στοιχεία της αμερικανικής κοινωνίας.

Την απήχησή του Ντόναλντ Τραμπ σε άτομα τα οποία εκφράζουν τις πιο ακραίες ιδέες αναδεικνύει σε έρευνά της η εφημερίδα New York Times.

Στα ευρήματα της δημοσκόπησης του YouGov/Economist τον Ιανουάριο, οι ερευνητές της εφημερίδας ανακάλυψαν ότι περίπου το 20% των υποστηρικτών του Τραμπ δεν συμφωνούν με την προεδρική απόφαση του προέδρου Λίνκον με την οποία απελευθερώθηκαν όλοι οι σκλάβοι που ζούσαν στις περιοχές των επαναστατημένων πολιτειών κατά τη διάρκειά του αμερικανικού εμφυλίου.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν έχει ταχθεί δημοσίως ποτέ υπέρ της λεγόμενης «λευκής υπεροχής», όμως αρκετοί οπαδοί του το έχουν κάνει. Παρόλα αυτά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει καλέσει δημοσίως σε απαγόρευση εισόδου των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ κι έχει αποκαλέσει τους Μεξικάνους μετανάστες «βιαστές».

Σύμφωνα με τα exit polls των ρεπουμπλικανικών προκριματικών στη Νότια Καρολίνα, το 74% των ψηφοφόρων του ήταν υπέρ της απαγόρευσης εισόδου στους Μουσουλμάνους. Το 41% αυτών ψήφισαν τον Τραμπ.