Διώξεις για την υπόθεση των 16 – Και ο Τσοχατζόπουλος στη δικογραφία

Διώξεις για την υπόθεση των 16 – Και ο Τσοχατζόπουλος στη δικογραφία

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για το κύκλωμα μπράβων περιλαμβάνονται και ηχηρά ονόματα.

Σε ανακριτή Διαφθοράς παραπέμπεται η ογκωδέστατη δικογραφία του κυκλώματος «μπράβων» που περιλαμβάνει 16 συλλήψεις, λόγω της σοβαρότητας αλλά και των προεκτάσεων της υπόθεσης.

Εκτός από τους 16 κατηγορούμενους, περιλαμβάνονται στη δικογραφία και άλλα ηχηρά ονόματα, όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου, των οποίων η συμμετοχή τους στο κύκλωμα ερευνάται.

Ο εισαγγελέας άσκησε κατά περίσταση ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος 37 προσώπων αποκαλύπτει τη δράση ενός μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών και μπράβων, σε συνεργασία με καταδικασμένους για τρομοκρατικές πράξεις αλλά και εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη (κατονομάζεται και ο Άκης Τσοχατζόπουλος) που βρέθηκαν στις φυλακές για μίζες, αποκαλύπτονται από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 37 προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται, είτε για εγκληματική οργάνωση είτε για άλλα αδικήματα, μεγαλομπράβοι της νύχτας, ο πρωην υπουργός καταδικασμένος για μίζες Α. Τσοχατζόπουλος, πρωην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε επίσης για μίζες, 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι , ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνεργία σε δωροδοκία) , νέας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φίλοι των προφυλακισμένων μεγαλο- ποινικών, μια νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος εκαμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκοπός της οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (με κάθε τρόπο, πιθανόν με τοποθέτηση βομβών σε συγγενικά του πρόσωπα) κρατούμενου πρωην στενού συνεργάτη του, για το οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία’.

Πηγή: news247.gr